Annons:

Sök

Annons:

Ny utställning av far och son Eriksson - nu i en klädbutik

Tillsammans med sonen Tim är det nu dags för Sören Eriksson att ha vernissage för nästa utställning. Den här gången visar deras bilder i en klädbutik i centrala Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Ny utställning av far och son Eriksson - nu i en klädbutik

Det blev braksuccé för far och son Eriksson, Sören och Tim, när de ställde ut sina fotografier på Warmbadhuset i Vimmerby i somras. På fredagen är det vernissage för deras nya utställning, som hålls i en klädbutik i staden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kanske känner du Sören Eriksson i första hand som före detta anställd på klädbutiken Sandströms och JC.

De senaste åren har han även gjort sig känd som en fantastiskt duktig fotograf.

Nu slår han ihop de båda påsarna. För i morgon fredag är det vernissage för Sören och sonen Tims gemensamma utställning, som kan ses på just Sandströms i Vimmerby.

Fångar ögonblicksbilder

– Mikael (Sandström, ägare av butikskedjan) har haft den här idén en längre tid, men vi har inte riktigt fått till det förrän nu, berättar Sören Eriksson.

Sörens fotograferande är i första hand koncentrerat till djur- och naturbilder. Varje dag är Sören ute och fångar ögonblicksbilder – och väldigt ofta vid exakt rätt tillfälle.

– Totalt blir det nog ett 50-tal bilder varje dag. Sedan samlar man ju på sig mycket mer. Senast när jag raderade bilder låg det 36 000 i papperskorgen, säger Sören och skrattar.

40-tal bilder ställs ut

Sonen Tim har sitt fokus på porträttfotografering.

– För hans del handlar det mycket mer om ljussättning och komposition. Han är också betydligt duktigare än vad jag är på det rent tekniska, säger Sören.

Tillsammans kompletterar de varandra, och den nya utställningen kommer med stor sannolikhet fascinera och få minst lika mycket uppmärksamhet som den på Warmbadhuset gjorde.

Totalt handlar det om ett 40-tal fotografier som nu ska hänga i butiken vid Stora torget i Vimmerby fram till 21 mars.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: