Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNALT BOLAG DRABBAS AV HÖG STRAFFAVGIFT

Det kommunala bolaget Vimmerby Energi- och Miljö AB drabbas av en förseningsavgift på 50 000 kronor till staten. En förändring som berörde utsläppsrätter gjordes inte i rätt tid.

Annons:

Bakgrunden är att VEMAB genomförde minskningar av aktivitetsnivå under 2016 på en av sina anläggningar. Först i mars förra året inkom VEMAB med information om detta till Naturvårdsverket. 

Förändringen som gjordes ska ha påverkat tilldelningen av utsläppsrätter för utsläpp av växthusgaser och därför ska, enligt beslutet, tilldelningen för anläggningen ha minskat. 

Naturvårdsverket skriver i sitt beslut att det inte har framkommit något "som medför att det vore uppenbart oskäligt att ta ut förseningsavgiften".

"Kontrollerar detta internt"

Straffavgiften ligger på 50 000 kronor. 

– Vi kontrollerar detta internt just nu, vad det beror på. Jag har inte detaljer om det och har inte så mycket att kommentera. Vi måste kontrollera det mer internt först, säger VEMAB:s vd Torbjörn Swahn. 

Förseningsavgiften kom till under 2015 för att Statens energimyndighet ska kunna utfärda rätt antal utsläppsrätter i tid. Under en treveckorsperiod har VEMAB möjlighet att överklaga beslutet till mark- och miljödomstolen.

– Jag kan inte svara för om vi kommer göra det i det här läget, säger Swahn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: