Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: 53 VIMMERBYBOR MITT I EPIDEMIOMRÅDET – NU VÄNTAR KARANTÄN

53 Vimmerbybor befinner sig just nu med bussresan "Drinktours" i Tyrolen i Österrike - ett av de områden som nu klassas som epidemiområde. På lördag kommer gänget hem till Vimmerby och då väntar två veckor i karantän för samtliga.

EXTRA: 53 VIMMERBYBOR MITT I EPIDEMIOMRÅDET – NU VÄNTAR KARANTÄN

Kompisarna i resegänget ”Drinktours” från Vimmerby befinner sig mitt i coronavirusets epidemiområde i Tyrolen. På lördag kommer de hem från skidsemestern. Då sätter sig samtliga de 53 bussresenärerna i en två veckor lång frivillig karantän.

Annons:

I 42 år har kompisgänget ”Drinktours” gett sig iväg från Vimmerby på sin numer klassiska skidresa till Tyrolen. I år blev resan minst sagt annorlunda – för från och med i måndags är området de befinner sig i klassat som epidemiområde. Två dagar efter de kom dit.

Då utvidgade nämligen Institutet för hälsa och välfärd (THL) epidemiområdena för coronaviruset. Nordrhein-Westfalen i Tyskland och Tyrolen i Österrike ingår nu också i listan över epidemiområden.

Allt uppochnedvänt

Det var i lördags morse som en buss full med skidåkningssugna och förväntansfulla Vimmerbybor lämnade Vimmerby för österrikiska Axamer-Lizum i Tyrolen. Via Öresundsbron, Gedser, Rostock, Berlin och München landade man in i Österrike och Tyrolen på söndagsmorgonen.

Då var Tyrolen ett säkert ställe, avskärmat från norra Italien. Två dagar senare var allt uppochnedvänt – och de befann sig helt plötsligt istället mitt i ett epidemiområde.

53 personer i karantän

– Alla vi 53 personer som är med på resan kommer sätta oss själva i två veckors karantän när vi kommer hem på lördag. Alla har pratat med sina arbetsgivare, så Vimmerbyborna kommer inte behöva vara rädda för att möta oss på Ica den närmaste tiden, säger reseledaren Mikael Fasth, som har varit med alla 42 åren.

–. Vi mår bra allihop. Ingen är sjuk, och det finns inte någon som har några symptom, Självklart tar vi det här på största allvar. Vi följer myndigheternas uppmaningar, kollar ambassadens sida, följer tidningarna här och har pratat med smittskyddsläkare hemma i Sverige.

"Börjar tunna ur här"

Mikael Fasth berättar att gänget från Vimmerby inte har märkt av coronasmittan särskilt mycket.

– Det är lite färre besökare än vad det brukar vara. När Italien stängde var det många som drog sig häråt, men nu börjar det tunna av även här.

Hur påverkas livet av det som händer?

– Klart att man tänker på det, och på vad man gör. Det här är lyckligtvis ett ganska litet ställe och vi är mest för oss själva. Men det är klart att man hellre tar en egen ägglift, än delar en större med någon annan, säger Mikael Fasth.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: