Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Populär gala i Vimmerby skjuts upp

Den populära Vimmerbygalan skjuts på framtiden. Foto: Ossian Mathiasson/Arkivbild

JUST NU: Populär gala i Vimmerby skjuts upp

Den populära Vimmerbygalan kommer inte att hållas som tänkt. Det skriver Företagarnas ordförande Marcus Alsér i ett pressmeddelande.

Annons:

Vimmerbygalan 2020, där företagare och personer i Vimmerby kommun hyllas och prisas, blir inte av som tänkt den 4 april i år. 

"Företagarna Vimmerby har som alla andra följt rapporteringen och upptrappningen som skett kring Corona-viruset och dess spridning. I och med regeringens besked igår kväll kring att begränsa stora folksamlingar tar vi också vårt ansvar och skjuter på Vimmerbygalan till efter sommaren - eller till dess att det är säkert att genomföra den", skriver Marcus Alsér i ett pressmeddelande. 

Runt 160 till 180 personer brukar samlas för Vimmerbygalan, men trots att det är långt under 500 personer – den gräns regeringen förbjudit för offentliga sammankomster – väljer man att ta det här beslutet.

"Men helt oavsett om vi klarar den gränsen så känns det fel att i dessa tider samla så pass många människor på ett ställe. Hela samhället behöver ställa upp i detta läge och det har inte varit ett svårt beslut att ta", fortsätter Alsér.

Nu letar man efter ett ersättningsdatum för galan. Ett beslut kommer att tas när möjlighet ges. Företagarna kommer fortsatt att följa händelseutvecklingen.

Vimmerbygalan startade 2003.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: