Annons:

Sök

Annons:

Nicholson om att det hamstras:

Marie Nicholson (M) hoppas att beteendet med att hamstra snart är över. Foto: Ossian Mathiasson

Nicholson om att det hamstras: "Får hoppas att det är ett övergående beteende"

Tillbaka på jobbet och rakt in i coronapandeminverkligheten. Marie Nicholson (M) säger att hon är imponerad över hur kommunen sköter coronakrisen.
– Jag känner fullt förtroende, säger hon.

Annons:

Efter sin föräldraledighet var Marie Nicholson (M) tillbaka på jobbet som vice ordförande i kommunstyrelsen från och med i går. Det blev en dag fylld av möten om coronaviruset. 

– Jag är väldigt imponerad över hur mycket på banan kommunen är. Jag känner en stor trygghet för våra tjänstemän, de har kommit långt i planeringen. Vi är ännu i ett tidigt skede av vad som komma skall, tror väl alla, men planeringen är i full gång och man har fullt fokus på frågan. Jag har stort förtroende för att man kommer lösa det, säger hon. 

Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare, Jakob Karlsson, riktade i en krönika kritik mot kommunens informationshantering av coronapandemin till allmänheten. Efter krönikan har kommunen publicerat fler pressmeddelanden om läget på sin hemsidan.

– Jag har själv inte läst det, men jag har hört talas om det han har skrivit. Jag har inte upplevt någon brist på information. Jag har läst det som stått på kommunens sida och vet att det har gått ut intern information till alla medarbetare. Jag har inte upplevt det på samma sätt som han har gjort. Vi fortsätter arbeta med information och går ut med det så fort det finns något nytt att rapportera om.

"Måste stötta lokala företagare"

Under måndagen reagerade Marie Nicholson på bristen på människor i stadskärnan och hon oroar sig för företag och verksamheter i Vimmerby kommun.

– Det var väldigt tomt på stan när vi var ute och åt lunch. Det var tomt på gatorna helt enkelt. Det är också så att våra företagare kommer drabbas väldigt hårt av det här. Vi måste fortsätta stötta våra lokala företagare, för annars finns de inte kvar när krisen är över. Det finns också alternativa sätt att handla på om man känner en oro för att vistas ute, om man vill undvika andra människor eller bara generellt känner en stor oro. Då finns det många andra sätt att handla på, det finns webshopar, hämtmat och annat. Det kommer nog dyka upp ännu fler initiativ också. Vi måste stötta de lokala företagaren så att klarar av det här.

Hur ser du på att folk hamstrar mat och andra varor?

– Jag kan förstå att det är viktigt för människor att känna att man har kontroll på situationen, men jag tror inte det finns något behov av att hamstra på det här sättet. Man kommer kunna få tag på mat även i fortsättningen, det kommer inte bli ett bekymmer. Vi får verkligen hoppas att det är ett övergående beteende, så det inte är tomt på våra hyllor. 

Vad tror du att den här skräcken och paniken beror på?

– Dels så ska man ju ta den här situationen på stort allvar, men det är också så att man möts av det här hela tiden. Alla pratar om det, det är i media hela tiden. Det blir lätt att det känns allvarligare än vad det egentligen är, för att man omgärdas av konstant information. Men vi ska följa alla råd som ges och följa myndigheternas föreskrifter och rekommendationer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: