Annons:

Sök

Annons:

Därför fattade regeringen beslut om att stänga gymnasier och högskoleutbildningar

Tomas Kronståhl (S) riksdagsman från Västervik.

Därför fattade regeringen beslut om att stänga gymnasier och högskoleutbildningar

Det sker spridning av Coronavirus i Stockholm. Flera gymnasieskolor i Stockholm har ställt krav på att gymnasieskolor ska erbjuda undervisning på distans och att lokalerna stängs.

- Det regeringen har gjort idag är att man fattat en rekommendation att undervisningen sker på distans i landets gymnasieskolor, högskolor, universitet och yrkesutbildningar, säger Tomas Kronståhl (S) riksdagsman från Västervik.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Regeringens har förändrat lagen om stängning av skolor vid extra ordinära åtgärder, från att riksdagen måste fatta det beslutet till att regeringen kan fatta det beslutet.

- Jag tycker att det är positivt att man har förändrat den lagen samtidigt som alla andra politiska partier står bakom beslutet och att den politiska striden lagts ner för att reda ut den här situationen, säger Tomas Kronståhl.

Anledningen till att beslutet fattades är att utvecklingen av smittspridningen av Coronaviruset och att det inte ska drabba Sveriges befolkning för hårt.

Självstudier

Beslutet gäller att elever som går i gymnasieskola, högskolor, universitet och Komvux ska studera hemma.

- Det är viktigt att man inser att man inte är ledig från skolan utan studerar hemifrån. Det här är ett tillfälle där det är väldigt viktigt att vi visar att man tar ett gemensamt ansvar, även om man tvingas studera hemifrån, säger Tomas Kronståhl.

Hur ser regeringens rekommendationer om grundskolan och förskolan ut, kommer det ett beslut om att de ska stängas också?

- Än så länge har regeringen inte fattat något beslut om grundskolan eller förskolan. Många föräldrar till barn som går i grundskolan och förskolan jobbar med strategiskt viktiga arbeten som inom sjukvården eller inom polisen. Det gäller att de människorna fortsätter att arbeta där annars förvärras bara den svåra situationen, säger Tomas Kronståhl.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: