Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: SVERIGE INFÖR INRESEFÖRBUD I LANDET

Strax efter klockan 20.00 i kväll fattade Sveriges regering beslut om att införa ett tillfälligt inreseförbud in i landet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

EU:s stats- och regeringschefer kom under tisdagen överens om att införa reseförbud in i unionen, enligt kommissionens förslag.

Strax efter klockan 20.00 fattade Sveriges regering ett beslut om en ny förordning som innebär ett tillfälligt förbud om resor in i Sverige på grund av covid 19.

– Förbudet gäller från och med 19 mars och en månad framåt. Det här är en exceptionell åtgärd som inte ska var länge än nödvändigt, sa inrikesminister Mikael Damberg på en pressträff i kväll.

Inreseförbudet gäller för utländska medborgare som vill resa in i Sverige från ett land som inte ingår i EES samt Schweiz.

Alla resor till Sverige stoppas dock inte. Svenska medborgare och personer som är bosatta i Sverige ska kunna återvända till sina hem. Förbudet gäller inte heller personer med viktiga skäl att komma in i landet (exempelvis personer som levererar varor in i landet), eller personer som har tunga familjeskäl att komma hit.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: