Annons:

Sök

Annons:

Mer ledig tid – då vill de hjälpa personer i riskzonen

Gymnasieeleverna Alexander Sjölund och Lucas Holmberg vill använda sin lediga tid till att hjälpa personer som inte vill ge sig ut och exempelvis handla själva. Foto: Privat

Mer ledig tid – då vill de hjälpa personer i riskzonen

Skolundervisning på distans ger en hel del ledig tid för eleverna på de praktiska programmen på gymnasiet. Den vill Lucas Holmberg och Alexander Sjölund använda till att hjälpa personer som riskerar att drabbas hårdast av coronaviruset.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lucas Holmberg och Alexander Sjölund går båda andra året på Vimmerby gymnasium – Lucas på El-programmet och Alexander på det industritekniska programmet.

Nu har gymnasiet stängt ner, och all undervisning kommer ske på distans. I och med att de båda 18-åringarna går på praktiska utbildningar kommer de få en hel del tid över.

Tänker på de äldre

– När vi fick reda på att skolan skulle stänga tänkte vi; jaha, vad gör vi nu? Vi vill inte bli sittande hemma, så vi började fundera, säger Lucas.

– I de här tiderna, med allt som händer och anledningen till stängningen, tänker man extra på sina mor- och farföräldrar, och alla andra äldre.
Viljan att hjälpa till växte sig allt starkare, och i ett välspritt Facebook-inlägg erbjuder de nu sina tjänster till personer som är rädda för att ge sig ut, eller tillhör riskgrupper som absolut inte alls ska göra det.

"Känns bra att kunna hjälpa"

– Vi kan hjälpa till med att handla matvaror, gå till apoteket, eller egentligen vad som helst. Vi kan ju även hjälpa andra människor och även företag, bara fantasin sätter gränser, säger Alexander.

– Än har det inte ringt jättemycket i telefonen, men det är många som har delat på sociala medier, så förhoppningsvis tar det fart.

Hur går era egna tankar kring oron för corona?

– Jag är inte särskilt rädd. Vi är ju inte i riskzonen på det sättet, men då känns det bra att kunna hjälpa personer som är det, säger Alexander Sjölund.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: