Annons:

Sök

Annons:

All icke-akut tandvård skjuts upp – utser tre akutkliniker

All tandvård i länet som inte är akut skjuts upp på obestämd tid. Foto: Pixabay

All icke-akut tandvård skjuts upp – utser tre akutkliniker

Även tandvården i länet påverkas nu kraftigt av coronakrisen. All tandvård som inte är akut kommer att skjutas upp. 

Annons:

Beslutet gäller omedelbart. Dessutom kommer alla akuta besök hänvisas till klinikerna i Kalmar, Västervik och Oskarshamn. Beslutet fattades av regionens krisledningsnämnd i dag och gäller även barn mellan 3-23 år som är inskriva vid privata kliniker.

Skälet till beslutet, som gäller tills vidare, är att sjukvårdsmaterial och skyddsutrustning inom tandvården behövs inom hälso- och sjukvården till följd av covid-19-pandemin.

– Det är viktigt att underlätta för sjukvården i nuvarande situation. Vi hoppas att alla patienter har förståelse för att vi alla måste bidra. Det är självklart för oss att omprioritera när övriga delar av vården har större behov av skyddsutrustning än vi, säger tandvårdschef Lise-Lott Heiding.

Tre kliniker för akut tandvård

Akut vårdbehov kommer att hanteras av kliniker i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Där välkomnas patienter utan förkylningsymtom. Patienter med förkylningssymton kommer att få hjälp av både tandvården och infektionskliniken. 

"Folktandvården kommer i första hand att ta kontakt med de patienter som är inbokade för icke-akuta besök de närmaste 14 dagarna. De kommer att få sina behandlingar framskjutna och får senare besked om ny tid", skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: