Annons:

Sök

Annons:

Nytt toppjobb inom idrotten för förre ALV-chefen

Före detta vd:n för Astrid Lindgrens Värld, Mikael Ahlerup, har fått jobbet som ny generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. Arikivfoto

Nytt toppjobb inom idrotten för förre ALV-chefen

Före detta vd:n för Astrid Lindgrens Värld, Mikael Ahlerup, byter arbete. I dag blev det officiellt att har klart med ett nytt toppjobb inom svensk idrott.

Annons:

Mikael Ahlerup har 20 år av ledande befattningar inom upplevelsenäringen i bagaget. Bland annat var han en stor anledningen till Astrid Lindgrens Världs utveckling och innehöll vd-posten i ALV i tio år. Sedan dess har han varit vd i AIK Fotboll och Dalkurd.

I augusti 2018 tog han över som koncernchef för Lund Gruppen, en av Norges största aktörer inom äventyrsbranschen, och som bland annat också äger Skånes Djurparken.

"Jag är mycket stolt"

Men nu väntar ett nytt uppdrag för Ahlerup – som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

”Jag är mycket stolt och väldigt glad över förtroendet att få möjligheten att tillsammans med styrelse, medarbetare, de 21 distrikten ute i landet och Föreningen Svenska Superligan leda Svenska Innebandys framtida utveckling”, skriver Ahlerup på sin Facebook-sida.

"En välkomnande rörelse"

”För mig är innebandy en idrott för alla, en välkomnande rörelse där alla får och kan vara med. Det är en folksport som inkluderar alla. Från barn, ungdomar och motionärer till elit och landslag. Att få möjlighet till att arbeta på förbundsnivå med hela den rörelsen ska bli riktigt kul och inspirerande”, skriver han.

Den 20 juni inleder Ahlerup sin nya tjänst.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: