Annons:

Sök

Annons:

Ung man i Jönköping död i Covid-19 – hade riskfaktorer

En man i 30-årsåldern i Jönköping är coronavirusets yngsta offer i Sverige hittills. Foto: MostPhotos

Ung man i Jönköping död i Covid-19 – hade riskfaktorer

En man i 30-årsåldern i Region Jönköping har avlidit i Covid-19. Det berättade regionen i dag. Mannen hade flera underliggande sjukdomar som medför ökad risk för det förrädiska viruset.

Annons:

Mannen är därmed den yngsta personen hittills som gått bort i corona och fallet sticker verkligen ut sett till Sveriges hittills 110 rapporterade dödsfall.

Av 110 avlidna är det bara åtta under 70 år som gått bort. De allra flesta är mellan 80-90 år. Mannen var cirka 30 år gammal och tillhörde en riskgrupp. 

– Det fanns flera allvarliga underliggande sjukdomar, säger Malin Begner, smittskyddsläkare Region Jönköping, till Aftonbladet. 

Minst fall i Blekinge i vårt område

I dag gick Region Jönköping ut och berättade att man fått ytterligare tre dödsfall i Covid-19. Totalt är man nu uppe i sex fall. Region Kalmar står på ett dödsfall. Ser man till grannlänen har Jönköping näst flest fall efter Östergötland.

Den sistnämnde har 311 bekräftade fall av coronaviruset medan Jönköping har 103. Enligt Folkhälsomyndighetens siffror har Kalmar 30, Kronoberg 27 och Blekinge 17. Även Östergötland har sex dödsfall hittills och där vårdas hela 68 på sjukhus. Kronoberg har ännu inte något dödsfall medan både Blekinge och Kalmar står på ett dödsfall.

Sett till fall per 100 000 invånare står Östergötland på 66,8, Jönköping 28,3, Kronoberg på 13,4, Kalmar på 12,3 och Blekinge på 10,7. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: