Annons:

Sök

Annons:

Mobildata visar: kraftig minskning av antalet stockholmare i norra länet

Stockholmarnas resande till norra länet har minskat kraftigt. Foto: MostPhotos

Mobildata visar: kraftig minskning av antalet stockholmare i norra länet

Uppmaningen är tydlig: stanna hemma. Många verkar också ha hörsammat det. Antalet stockholmare som åkt till Västerviks kommun har minskat med 89 procent jämfört med för ett år sedan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Telia Crowd Insights är en tjänst som analyserar anonymiserad och aggregerad mobil nätverksdata. Det gör att man kan se beteenden och rörelsebehov i samhället, till exempel resemönster och hur vi förflyttar oss.

Telias analys av hur grupper av människor rörde sig första helgen i påskveckan jämfört med samma vecka förra året visar att de allra flesta har stannat hemma. 

– Vi ser en dramatisk minskning jämfört med förra året vilket dels beror på att många skidorter har stängt, dels att svenskarna verkar följa myndigheternas uppmaning om att stanna hemma. Överlag ser vi att resandet från Stockholmsregionen under påskveckan har gått ner med 80 till 90 procent. Vi ser liknande nedgångar i andra regioner också, till exempel Lysekil har ca 80 procent nedgång från närliggande kommuner såsom Göteborg, Mölndal och Skövde, säger Kristofer Ågren, chef för affärsområde dataanalys.

Västerviks kommun är den enda kommunen tillsammans med Kalmar som finns i med statistiken. Antalet stockholmare som rest till Västerviks kommun har minskat med 89 procent jämfört med samma tidpunkt 2019. Till Kalmar handlar det om över 90 procent.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: