Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
De har en samlad bild över vilka stöd företag kan söka under Coronakrisen

Marianne Hennel och Anna Norén vid Ludvig &CO

De har en samlad bild över vilka stöd företag kan söka under Coronakrisen

Ludvig & Co har en samlad bild över vilka stöd som delas ut lokalt, regionalt och från staten till företagen i dessa Coronakristider. Ludvig &Co har affärsrådgivare och jurister som är experter på att ge hjälp och stöd till företag som just nu har det svårt ekonomiskt.
– Våga ta hjälp så det inte blir övermäktigt. Det är tillsammans vi tar oss igenom den här krisen, säger Marianne Hennel, specialistrådgivare i Ludvig & CO:s region Kalmar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Marianne Hennel har precis lämnat sin tjänst som kontorschef i Västervik och gått vidare till att bli specialistrådgivare med inriktning mot ekonomistyrning och affärsutveckling.

– Det finns ett stort behov av detta bland småföretagare och affärsrådgivning är något som jag verkligen brinner för, säger Marianne Hennel.

Hon kommer att jobba geografiskt från Valdemarsvik i norr till Kalmar och Öland i söder.

– Jag kommer att jobba mest i Västervik och Vimmerby kommuner den närmaste tiden, säger hon.

Ny jurist

Ludvig & CO har också anställt en jurist med bas i Västervik, Anna Norén, som jobbar med familjejuridik.

– En stor del av mitt arbete går ut på förebyggande juridik som samboavtal, framtidsfullmakter, testamenten, äktenskapsförord men vi jobbar också med affärsjuridik, fastighetsrätt, arbetsrätt och skattejuridik, säger Anna Norén.

Både affärsrådgivare och jurister på Ludvig &Co hjälper nu företag och privatpersoner som är inne i en av de största kriserna på länge.

Coronakrisen

Ludvig & CO har märkt att det är många som hör av sig till dem just nu när krisen håller på att slå undan benen för de företagen.

– Det är svårt för företagare att både driva sitt företag och ta kontroll över ekonomin i krisen. Corona ställer verkligen frågan om likviditet och trygghet på sin spets, säger Marianne Hennel.

En djungel av stöd

Staten, regionen och kommunen har alla lanserat olika stödpaket till företagare och det kan vara svårt att själv skapa en överblick.

– Vi har koll på alla olika typer av stöd som nu ges till företagen i samhället. Alla kontor hos Ludvig & Co har den kompetensen, säger Anna Norén.

I region Kalmar län finns nu också en möjlighet för småföretag att få bidrag med upp till 8 000 kronor för ekonomisk rådgivning.

– Det här är en jättebra möjlighet för småföretagare som behöver hjälp att styra upp sin verksamhet i krisen. Uppmaningen till alla företag i kris är att våga ta hjälp så de inte hamnar i en ännu djupare grop. Det är tillsammans som vi tar oss ut ur den här krisen, säger Marianne Hennel.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: