Annons:

Sök

Annons:

Miljoner till kommunerna från regionen i coronakrisen

Regionen stöttar kommuner med miljoner. Foto: MostPhotos

Miljoner till kommunerna från regionen i coronakrisen

4,5 miljoner kronor i projektmedel avsätts till länets kommuner och destinationsbolag. Dessutom satsar regionen 750 000 kronor på att stötta kultursektorn under covid-19-pandemin.

Annons:

Regionen har sedan tidigare fattat en rad beslut för att stötta näringslivet, besöksnäringen och kultursektorn i Kalmar län. Nu kommer ännu en satsning för att underlätta i coronakrisen. 

Regionala utvecklingsnämnden tog i veckan beslut om att avsätta 4,5 miljoner kronor i projektmedel till länets kommuner och destinationsbolag. 

Den totala finansieringen bygger på att aktuell kommun eller destination själv går in med 50 procent. Varje kommun eller destinationsbolag kan maximalt ansöka om en halv miljon kronor.

Regionen skriver också att kultursektorn påverkas stort av covid-19 i form av inställda utställningar, konserter och föreläsningar. Utöver de befintliga 750 000 kronorna avsätts nu ytterligare 750 000 kronor till särskilda stödinsatser. 

Nämnden sa också ja till att stötta O-ringen med Oskarshamn som värdkommun med 1,5 miljoner kronor. På grund av covid-19 är tävlingen flyttad till 2023. Digibusiness 2.0 får genom Kalmar Science Park som mest 2,5 miljoner kronor fram till 2023 och projektet hållbar regional utveckling i Kalmar län fram till 202 får bidrag på 2,6 miljoner kronor för utveckling inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Tillväxtverket går också in med 3,5 miljoner kronor i det sistnämnda. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: