Annons:

Sök

Annons:

Folkhälsomyndigheten:

Gravida bör vara extra försiktiga mot covid-19-smitta, enligt Folkhälsomyndigheten. Foto: MostPhotos

Folkhälsomyndigheten: "Gravida bör vara extra försiktiga"

Gravida bör vara särskilt försiktiga mot covid-19. Särskilt om man har andra riskfaktorer som fetma, diabetes eller högt blodtryck. Det skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På onsdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med att gravida inte bör utsätta sig för risken att smittas av covid-19. I synnerhet inte mot slutet av graviditeten och inför förlossningen. 

Gravida kvinnor med riskfaktorer som fetma, diabetes eller högt blodtryck bör vara särskilt försiktiga. 

"Kunskapen om graviditet och covid-19 är fortfarande under utveckling. En luftvägsinfektion i sen graviditet kan innebära risker för kvinnan", skriver Folkhälsomyndigheten. 

Generellt verkar inte gravida kvinnor ha högre risk än andra att drabbas av svår sjukdom i covid-19, men det finns några fall där gravida kvinnor med covid-19 har behövt vårdas på intensivvårdsavdelning i Sverige.

– Vi vill förebygga att fler gravida blir allvarligt sjuka eller behöver intensivvård säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

"Rådgör med läkare"

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att gravida som har riskfaktorer rådgör med sin barnmorska eller läkare och begränsar sina nära kontakter med människor utanför hushållet så mycket som möjligt. 

Både WHO och Folkhälsomyndigheten fortsätter att följa frågan om graviditet och covid-19 noggrant.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: