Annons:

Sök

Annons:

Var elfte anställd har permitterats i länet – här är senaste siffrorna

Var elfte anställd i länet har permitterats. Foto: Pixabay

Var elfte anställd har permitterats i länet – här är senaste siffrorna

Nio procent av de anställda i Kalmar län har fått gå ner i arbetstid och lön. Det handlar om 5 527 anställda fördelade över en mängd olika branscher, enligt Tillväxtverkets siffror.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter tre veckor har fler än 30 000 företag i Sverige fått sin ansökan om korttidspermittering, eller korttidsarbete, beviljad. 300 000 anställda har fått gå ner i tid och lön. 

– Vi ser ett fortsatt stort söktryck i spåren av den globala krisen. Vi jobbar nu för att snabbt få alla förutsättningar på plats för utökningen av stödet på upp till 80 procent under maj, juni och juli, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.

I Kalmar län har 550 företag beviljats stöd för permitteringar. Totalt har 809 företag ansökt om stödet.

Över 5 500 anställda har fått ge ner i arbetstid och lön. Det handlar om nio procent av de anställda i länet. För knappt två veckor sedan var det drygt 3 300 anställda som berördes. 

240 miljoner totalt

Antalet ansökningar till Tillväxtverket har dock mattats av. Under de senaste tolv dagarna har antalet företag som sökt stöd i länet ökat med 38. 

Drygt 240 miljoner kronor har beviljats i stöd till företagen i länet. I praktiken innebär stödet att staten täcker en del av kostnaden för permitteringarna till företagen. Det gör att den anställde kan behålla en större del av sin lön.

En mängd branscher har nyttjat möjligheten till permitteringar och enligt Tillväxtverkets statistik är det handel och reparation av motorfordon som drabbats mest. Därefter följer tillverkning och verksamhet inom juridik, ekonomi, vetenskap och teknik. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: