Annons:

Sök

Annons:

Gång på gång missade olika läkare att höften var bruten

Läkare missade vid två tillfällen att en person com bor på ett gruppboende i Västervik hade brutit höften. Foto: Pixabay

Gång på gång missade olika läkare att höften var bruten

En person som bor på ett gruppboende i Västervik föll illa sommaren 2019. Först i slutet av april i år upptäcktes att höften var bruten. Personen hade då varit och besökt läkare flera gånger. Nu gör boendet en lex Sarah-anmälan.

Annons:

Personen föll illa i sin lägenhet på gruppboendet sommaren 2019 och transporterades till akutmottagningen på Västerviks sjukhus där läkare ansåg att patienten hade fått en spricka i ländryggen, vilket inte gick att operera. Men smärtan gick inte över och personen fick åka till en vårdcentral, där läkaren undersökte patienten och konstaterade att det inte var någon fraktur utan muskelvärk efter fallet. Patienten fick med sig alvedon som smärtlindring.

Efter en lång tids gåträning på boendet kunde personen gå lite bättre, men smärtan fanns kvar och ena foten kunde inte röras lika bra som tidigare. I slutet av april åkte personal på gruppboendet till Västerviks sjukhus igen och då konstaterades att patienten hade brutit höften som omgående måste opereras.

Nu har verksamhetschefen på boende lämnat in en lex Sarah-anmälan till IVO, Inspektionen för Vård och omsorg, där chefen skriver att man är ledsen över att den boende haft en höftfraktur under lång tid. Anledningen kan vara att personen är svår att läsa av och har en hög smärttröskel.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: