Annons:

Sök

Annons:

Miljoner finns avsatta – men inte säkert byggnation blir av:

Vimarhems vd Johan Oléhn.

Miljoner finns avsatta – men inte säkert byggnation blir av: "En kvarleva"

20 miljoner finns avsatt för gruppbostad i Vimarhems investeringsplan. Men någon gruppboendebebyggelse är inte på gång.
– Det är inget vi jobbar med just nu, säger Vimarhems vd Johan Oléhn.

Annons:

Det planerades för nya gruppbostäder i samband med att Vimarhem fick grönt ljus för projektet Pistolsmeden, där både lägenheter och gruppbostäder skulle byggas. 

Men projektet har pausats och nu har Vimarhem bestämt sig för att bebygga Uven. 

I investeringsplanen finns 10 miljoner kronor för gruppbostad 2020 och ytterligare 10 miljoner kronor 2021. Men det är en kvarleva, förklarar vd:n Johan Oléhn.

– Man kan säga att den investeringsbudget som är antagen hänger ihop med det beslut som fanns och beslutet var att det skulle byggas en gruppbostad i botten på Pistolsmeden. Det finns inget nytt beslut om gruppboende. Jag hade en dialog med Anette (Nilsson, socialchef) efter att vi avbröt upphandlingen av Pistolsmeden. Vi diskuterade behovet och om det var skriande för ytterligare gruppboendeplatser. Nu har vi sagt att vi ska hålla dialogen öppen. När det gäller gruppboendeplatser har behovet en tendens att förändra sig. Det som var aktuellt vid en tidpunkt behöver inte vara aktuellt vid en annan. Placeringen årsvis av vad de posterna ska vara är inte helt uppdaterad. Det är inte så att vi ändrat något sedan saker och ting förändrades i höstas, säger Johan Oléhn.

Det är inte säkert att en satsning på gruppbostäder verkställs?

– Nej, det är inte alls säkert. Det kanske i stället används som medel för bostadshuset. Sedan kanske vi får ett uppdrag att bygga gruppboende i ett senare skede, men den totala summan blir kanske densamma. Den överskrids i alla fall inte. Just nu är det ingen gruppboendebebyggelse på gång, det är inget vi jobbar aktivt med. Det är en kvarleva i investeringsbudgeten kan man säga.

Inte aktuellt på Uven

Att göra gruppbostad på Uven är inte aktuellt.

– Det nämndes någon gång i höstas, men det har inte diskuterats ingående och kommer inte på tal. En av anledningarna till att vi avbröt Pistolsmeden var att det blev för krångligt rent konstruktionsmässigt. Det blev fördyrande för det projektet. Därför står jag fast vid den bedömningen. Jag var inte med i projekteringen av Pistolsmeden, så vad som orsakade fördyringen kan jag inte svara för. 

Bollen ligger hos socialförvaltningen när det gäller en ny gruppbostad, säger Oléhn.

– Vi träffas med jämna mellanrum och diskuterar kommunens lokaler i lokalförsörjningsgruppen. Vid de sista tillfällena har vi inte diskuterat ett omedelbart behov av ytterligare gruppboendeplatser och det är inget vi har fått i uppdrag att påbörja. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: