Annons:

Sök

Annons:

Hundar svårt sjuka efter att ha ätit förgiftat bröd i park i Vimmerby

Flera hundar har blivit sjuka efetr att ha ätit förmodat förgiftat bröd i Gästgivarehagen i Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Hundar svårt sjuka efter att ha ätit förgiftat bröd i park i Vimmerby

Flera hundar har den senaste tiden blivit sjuka efter att ha ätit förmodat förgiftade brödbitar som har lagts ut i en park i centrala Vimmerby.
– Min Jax kräktes i fyra dagar, berättar hundägaren Gabrielle Aldebert.

Annons:

”HUNDÄGARE! Se upp i Gästgivarhagen! Någon lägger ut brödbitar med något som hundarna blir jättedåliga av.”

Så inleddes ett Facebook-inlägg av Mari Aldebert, som spreds på måndagen.

Den drabbade hunden, som kräktes i fyra dagar efter händelsen, tillhör hennes syster Gabrielle Aldebert. Lyckligtvis är han nu frisk.

Sju dagar på djursjukhus

Gabrielles ögonsten Jax, en två år gammal chihuahua-korsning, gick kopplad på sin promenad i Gästgivarehagen men hann ändå få i sig två bitar förmodat förgiftat bröd – franskbitar i små fyrkanter – innan hon fick honom därifrån. Dessa var utlagda intill den breda grusvägen som går rakt igenom Gästgivarehagen.

– Eftersom han i övrigt var pigg och glad efteråt, busade och åt, så tänkte jag inte så mycket på det då. Därför var vi heller aldrig hos veterinären, säger Gabrielle.

– I Gästgivarehagen träffar man ju många andra hundägare, och det var först när jag fick höra att det var flera andra hundar som hade mått dåligt som jag förstod. En av dem fick spendera sju dagar på djursjukhus, berättar hon.

Även systerns hund drabbad 

Även systern Maris hund, Kira, har blivit drabbad. Det hände några dagar efter händelsen med Gabrielles Jax, för någon knapp vecka sedan.

– Det visade sig att hennes hund också hade ätit brödbitar. Men Kira kräktes aldrig, utan blev mer som drogad, berättar Gabrielle.

Nu vill systrarna varna hundägare i Vimmerby.

– Sådant här har ju hänt tidigare, så det är verkligen på plats med en varning. Man förstår ju inte att det finns någon som vill hundar så här illa, säger Gabrielle Aldebert.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: