Annons:

Sök

Annons:

Nytt besked om utspringet i Hultsfred –

Två anhöriga per elev tillåts på årets ovanligt utspring i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt besked om utspringet i Hultsfred – "Vi är jätteglada”

Hultsfreds gymnasium har tagit ett nytt beslut om studenternas utspring. Två anhöriga per elev tillåts möta studenterna.
– Det är glada miner från eleverna, säger rektorn Andreas Ekberg.

Annons:

Coronapandemin ställer till det rejält för årets studenter som får fira en helt annorlunda student. I dag kom Hultsfreds gymnasium med ett nytt besked till sina elever som innebär en viss förbättring jämfört med de tidigare planerna, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

Två anhöriga tillåts per elev och utspringet görs på ett begränsat område.

– Det känns trevligt att anhöriga kan vara där och komma och kolla. Smittskyddsläkaren kom med en ny riktlinje i måndags och vi förlitar oss på den och gör vår tolkning, säger Andreas Ekberg till vår tidning. 

"Blir så bra som det kan bli"

Ett område kommer att hägnas in och sedan kommer klasserna få springa ut med god marginal.

– Det finns alltid risker om det skulle komma dit en oinbjuden publik, men vi får göra vårt bästa och blir det för många får vi avbryta. Det kommer inte vara inbjudande att ta sig det utan det kommer vara inähgnat och det är så mycket vi kan göra. Vi uppmanar de som inte får vara där att inte komma dit för då kanske vi får avbryta.

Vad säger polisen?

– Jag hade en dialog med Håkan Karlsson vid polisen och han var inte negativt inställd till det här. Han menade att de som kommer har ansvaret, det höll inte jag riktigt med om, utan jag tycker det är vårt ansvar som arrangör, men vi kan inte ta hur stort ansvar som helst.

Ekberg är glad över det nya beslutet:

– Vi rektorer är jätteglada för att vi har kunnat göra detta. Det blir så bra som det kan bli i dessa förhållanden och det märks att det här är jätteviktigt för våra studenter, man har sett fram emot att att bli mottagen med den här studentskylten. Hos eleverna är det glada miner nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: