Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Coronatester av vårdpersonal med symtom börjar nästa vecka

Provtagningar för covid-19 utvidgas till vård- och omsorgspersonalen i Kalmar län. Foto: MostPhotos

Coronatester av vårdpersonal med symtom börjar nästa vecka

Vård- och omsorgspersonal i Kalmar län ska från och med nästa vecka kunna testas vid misstänkt covid-19. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Samtliga hälsocentraler i Kalmar län kommer från och med måndag kunna ta emot personal från hälso- och sjukvården och från kommunens vård och omsorg samt personlig assistans som har patient- eller brukarnära arbete. 

Provtagningen ska endast genomföras på personal som har symtom och som stannat hemma av just den anledningen. Personal utan symtom kommer inte testas, meddelar Region Kalmar län i sitt pressmeddelande. 

”När nu tillgången ökat är det också kommunernas behov av att få personal med symtom testade vi vill tillgodose. Syftet är att göra det möjligt för medarbetare med lindriga symtom och som inte visar sig ha covid-19 att kunna återgå till arbete. När en anställd insjuknar med symtom som är typiska för covid-19 ska hen ta kontakt med sin chef som kan rekommendera att personen testas”, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson i ett pressmeddelande. 

Om resultatet indikerar på covid-19 ger ansvarig läkare förhållningsregler. Är det inte covid-19 ligger ansvaret på berörd patient att kontakta chefen för att komma överens om att gå tillbaka till arbetet eller inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: