Annons:

Sök

Annons:

Riktlinjerna för personer över 70 år ligger kvar – men boule och picknick är okej

Att spela boule är okej, säger Folkhälsomyndigheten. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Riktlinjerna för personer över 70 år ligger kvar – men boule och picknick är okej

I dag väntades regeringen komma med nya riktlinjer för personer över 70 år. Särskilt nya var dock inte riktlinjerna.

Annons:

Socialminister Lena Hallengren (S) meddelar att rekommendationerna för äldre att begränsa sina sociala kontakter och stanna hemma ligger kvar för de som är 70 år eller äldre ligger kvar.

– Vi måste fortsätta skydda personer i riskgrupper. Vi är inte igenom det här i dag, inte i morgon, inte nästa vecka och inte nästa månad, säger Hallengren på en pressträff och betonar att smittspridningen inte är över och att läget fortsatt är allvarligt.

Folkhälsomyndigheten säger att man kan ägna sig åt aktiviteter utomhus, men att åldern 70 år ligger fast för rekommendationerna.

– 70 år är en bra gräns och det finns ingen grund i dag för att ändra 70-årsgränsen. Håller vi fast så gör vi den största nyttan för de som följer våra råd och anvisningar. Vi behöver inte heller sänka åldern, som det ser ut nu, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

– Det går att spela boule, crocket, ha picknick och träffa andra människor utomhus. Men det gäller att hålla säkert avstånd.

Risken för smittspridning utomhus är små, meddelar man. Att öka gränsen till 75 hade dock inneburit stora risker, menar Johan Carlson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: