Annons:

Sök

Annons:

  • Efter långt letande – Västerviksföretag har öppnat i Vimmerby

    Västerviksföretaget 24Rental har etablerat sig i Vimmerby och öppnade i dag. Foto: Jakob Karlsson

  • Efter långt letande – Västerviksföretag har öppnat i Vimmerby

Efter långt letande – Västerviksföretag har öppnat i Vimmerby

Västerviksföretaget 24Rental har letat ledig plats i Vimmerby i flera månader. I dag öppnade företaget på Karlbergstomten i Vimmerby. 
– Vi har smygstartat i dag, säger Jörgen Kalmerfjord, etableringsansvarig för 24Rental Sverige AB. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

24Rental är en obemannad släpvagnsuthyrning som förvärvades av Ragnar Åhgren i fjol. Fram till 2023 är målet 50 stationer i Sverige – och Vimmerby blev företagets 19:e etablering som dessutom öppnade i dag. 

– Det är skönt att vara igång men vi har väntat länge. Vi skulle ha varit igång tidigare i Vimmerby men det har varit svårt att hitta plats. Vi har letat plats i fyra-fem månader så nu hyr vi plats på Karlbergstomten av Vimmerby kommun. Det privata näringslivet var körigt och svårt, säger Jörgen Kalmerfjord. 

Vad har du för förväntningar med etableringen i Vimmerby?

– Man får nog ge det lite tid. Vi kör fyra år till att börja med. Vissa stationer har gått bra efter ett halvår och vissa stationer har behövt tre år innan det lossnar. Vi är inne i ett långsiktigt arbete och har inte lagt ner någon av stationerna som vi har öppnat. Det har tagit olika lång tid innan man har fått snurr på det, vi är uthålliga. Vi tror absolut på Vimmerby, det är tillräckligt stort för att driva en station med en tio vagnar, säger Jörgen Kalmerfjord. 

Inte aktuellt med etablering i Hultsfred

I och med etableringen i Vimmerby är det 19 stationer totalt inom hela 24Rental.

– Med närhet till Vimmerby finns vi sedan tidigare i Oskarshamn och Västervik. Vi tittar på etableringar i Nässjö och Eksjö, det är intressanta områden för oss. Mariestad står på tur om två veckor. 

Är det aktuellt med etablering i Hultsfred?

– Nej, Hultsfred är för litet. Den minsta orten som vi finns på i dag är Åtvidaberg med drygt 7 000 invånare. Det är inte lönt att etablera sig på mindre ställen. Jag tror på Vimmerby även om det kanske kommer ta tid innan folk anammar det. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: