Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyföretaget avbröt sitt varsel – nu tvingas man varsla ändå

Mediapartner tvingas varsla sex av sina anställda. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerbyföretaget avbröt sitt varsel – nu tvingas man varsla ändå

Vimmerbyföretaget Mediapartner varslade åtta anställda om uppsägning i början av krisen. Men sen avbröts varslet. Nu tvingas företaget ändå varsla personal.

Annons:

I mitten av mars varslade Mediapartner åtta av sina anställda om uppsägning. Men bara dagar senare kom beslutet om korttidspermitteringar. Då avbröt Vimmerbyföretaget sitt varsel och löste situationen genom permitteringar. 

Men dessa åtgärder räcker inte. Nu tvingas Mediapartner ändå varsla sex av sina 15 anställda, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Det är jättetufft just nu på jobbfronten. Annonsmarknaden har försvunnit helt för oss, säger Björn Lilja, delägare i Mediapartner.

Den rådande situationen tvingar Mediapartner att agera.

– Vi måste vidta åtgärder och får hoppas att det vänder efter sommaren, jag ser ingen ljusning före sommaren. Många av de varslade har jobbat hos oss väldigt länge och har sex månaders uppsägningstid och det är därför vi agerar. Det är som en familj, så det är skittrist.

Mediapartner har infört korttidsarbete på en del av sina dotterbolag i Stockholm och Västervik också. Men Dagens Västervik berörs inte.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: