Annons:

Sök

Annons:

BoKlok går mot strömmen i coronakrisen – har nyanställt

BoKlok har bibehållen produktionstakt under krisen. Foto: Pressbild

BoKlok går mot strömmen i coronakrisen – har nyanställt

Samtidigt som många företag tvingas varsla är det bibehållen produktionstakt på BoKlok i Gullringen. Företaget har till och med gjort en del nyanställningar den senaste tiden.
– Tittar jag ett år framåt är jag hoppfull, säger fabrikschefen Robert Gurbin. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Coronakrisen har drabbat flera företag i vårt område hårt. Ett företag som ännu inte märkt av en nedgång är hustillverkaren BoKlok i Gullringen. 

– Vi har vår planering långt fram i tiden, vår säljorganisation säljer ett år framåt. Det gör att vi sällan påverkas omedelbart. Det var ett litet tapp initialt, men vi har bibehållen produktiontakt och planerar inga reducerade åtgärder. Vi bibehåller styrfarten, säger fabrikschefen Robert Gurbin.

Faktum är att företaget gjort en del anställningar på slutet. 

– Vi gjorde en organisationsförändring i våras och då skulle en del tjänster tillsättas, bland annat tre flödesledare. Vi tittar på logistikledare, underhålls- och fastighetschef. Vi har också haft en del personer inne på vikariat och vi har kompletterat upp på tjänstesidan.

Hög sjukfrånvaro

Detta på grund av att man ersätter någon som slutar och att man, främst i början av covid-19-utbrottet, hade en kraftig uppgång på sjukfrånvaron. 

– Sjukfrånvaron har varit högre än vanligt. Det har vi kompenserat och tagit in extra stöd från bemanningsföretag bland annat. Nu ser vi en trend att sjukfrånvaron är nedåtgående.

Robert Gurbin säger att det har varit svårt att veta vad som ska hända under de här månaderna.

– Ingen har kunnat förutse vad som ska hända och hur hårt det ska slå. Men vi ingår i en större koncern, där vi har haft en krisgrupp som har jobbat mycket med frågorna. Vi har säkrat upp att vi inte får stopp i Gullringen, bland annat genom olika åtgärder för att kompensera upp för sjukfrånvaron. Vi har planerat för flera olika scenarion, bland annat för att vi ska få ett större utbrott av pandemi i vår fabrik och att då i värsta fall få stänga. Men vi har klarat att bibehålla samma produktionstakt. 

Följer investeringsplanen

Alla investeringar på BoKlok går enligt plan och Robert Gurbin är positiv inför framtiden.

– Tittar jag ett år framåt är jag väldigt hoppfull. Det finns ett behov av prisvärda lägenheter och den produkt vi levererar kommer alltid behövas. Vi har inte bromsat några investeringar och kommer bibehålla den volym vi har. Det ser positivt ut, säger han.

BoKlok har cirka 200 anställda i Gullringen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: