Annons:

Sök

Annons:

Polisens hyllning till studenterna:

I dag tog många elever på både Vimmerby och Hultsfreds gymnasium studenten. Foto: Simon Henriksson

Polisens hyllning till studenterna: "Skött det väldigt bra"

I dag tog de sista eleverna studenten från Vimmerby gymnasium. Samtliga på Hultsfreds gymnasium sprang ut i dag. I ett inlägg på Facebook får årets studenter beröm.
"Det har festats lite i veckan, men överlag har ni skött det väldigt bra", skriver polisen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Årets student särskiljer sig från alla andra på ett väldigt tydligt sett. Orsaken är förstås coronapandemin, som har tvingat fram alternativa lösningar.

I Vimmerby har studenten ordnats över tre dagar och i dag sprang de sista eleverna ut från skolan. I Hultsfred skedde studenten under dagen, men med stora restriktioner.

Polisen ger beröm till årets studenter i ett Facebookinlägg.

"Grattis till alla studenter och övriga som slutat skolan i veckan!Då det råder en pandemi i världen så blir kanske inte studenten riktigt som det var tänkt. Hoppas ni ändå firar och njuter ordentligt, på avstånd. Det har festats lite i vecka men ni har överlagt skött det väldigt bra! Då det inte finns några större evenemang för kvällen så inser vi att det kommer festats spritt på många ställen i kommunerna", skriver polisen.

"Vill att ni ska ha en härlig kväll"

Samtidigt kommer man med en del pekpinnar inför den här kvällen. 

Polisen påpekar att det är 20-årsgräns på att köpa alkohol utanför pubmiljö och att det är langningsbrott om en person under 20 år innehar alkohol samt att det är alkoholförtäringsförbud i hela centrum och att det är straffbelagt med böter om man bryter mot det. 

Polisen skriver också att de förstår att det är mysigt att festa kring sjöarna, men att det är viktigt att studenterna ser till varandra och ser till att alla kommer hem.

Polisen uppmanar dem också att ta med sitt skräp hemma från sjöarna.

Man meddelar också att flera patruller är ute och jobbar i kväll och i natt, och att arresten är öppen från 22 till sent. 

"Vi vill att ni ska ha en väldigt trevlig och härlig kväll", skriver polisen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: