Annons:

Sök

Annons:

VEMAB-KUNDERNAS GLÄDJE – REJÄL SÄNKNING AV ELPRISET

Priset med Vårflodselen sänks med 37,4 procent från 1 juli och ett år framåt. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

VEMAB-KUNDERNAS GLÄDJE – REJÄL SÄNKNING AV ELPRISET

Vimmerby Energi & Miljö AB:s kunder kan jubla högt. Elpriset för det närmaste året sänks med 37,4 procent.
– 43,6 öre/kWh inklusive moms är bland de lägsta priserna vi har haft på väldigt många år, säger Carolina Edgren på Vimmerby Energi & Miljö AB.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är Vårflodselen som sänks med 37,4 procent jämfört med det senaste året och Vimmerby kommun, som tillhör elområde tre, får ett pris på 43,6 öre/kWh inklusive moms ett år framåt. 

– Man kan säga att det är som vilken aktie som helst. Det är samma pris under de kommande tolv månaderna. När vi gjorde den senaste upphandlingen så kom vi från en torr sommar med dålig vattentillgång i systemen. Det gjorde elpriserna drogs upp och gav de högsta priserna vi har haft på 15-20 år, säger Carolina Edgren. 

Pandemin påverkar elpriset

Nu är det något helt annat med priser på rekordlåga nivåer. 

– Det är bland de lägsta priserna vi har haft på väldigt många år. Vi gjorde upphandlingen under mars, april och maj och när pandemin slog till ordentligt så sjönk elpriserna. Vi fick med oss några riktigt låga inköp under veckorna när pandemin slog igenom samtidigt som det kom en del nederbörd 2019. Det gjorde att elpriserna börja sjunka i oktober/november 2019 och priset sjönk rejält när pandemin kom, säger Carolina Edgren och lägger till:

– Under juni månad har priserna gått upp en hel del igen och det är begränsad kapacitet. Priset blev riktigt bra om man jämför med vad nya kunder får betala för ett ettårsavtal i dagens läge, säger Carolina Edgren. 

"Bra och trygg modell"

Priset ändras årligen den 1 juli och är resultatet av den upphandling som har genomförts under våren. All el är fossilfri och kommer från Kraftvärmeverket på Tallholmen i Vimmerby, vattenkraft och mikroproducenter av solel. 

– Det blev lyckat för oss. Det är en bra och trygg modell med att vi gör inköpen under 60 olika tillfällen. Det bidrar till att man får ett bra snittpris. Det är en trygg och bra produkt som gav ett jättebra pris och en rejäl sänkning med 37,4 procent gentemot förra året. Det är vi stolta och glada över. 

Edgren berättar även att pengarna stannar lokalt om man väljer Vårflodselen. 

– Pengarna stannar här i Vimmerby. Det är en produkt som man som kund kan känna sig väldigt trygg med. Vissa år kan det leda till höga priser men vi kan inte påverka det. Vi lägger in en modell som köps in.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: