Annons:

Sök

Annons:

Corona-kritik från anställd bemöts av Ljunghälls skyddsombud

En anställd på Ljunghäll riktar nu kritik mot ledningen för bristande information kring eventuell covid-19-smitta på företaget. Såväl fack som skyddsombud tar dock företaget i försvar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tidigare i dag berättade vi om att metallfabriken Ljunghäll i Södra Vi, som är Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, fått sina första covid 19-fall. Detta har också bekräftats i ett internt meddelande som gick ut till företagets medarbetare under onsdagen.

Kritik för bristande information

En anställd på Ljunghäll, som vill vara anonym, anser att informationen från företagsledningen avseende eventuell coronasmitta på Ljunghäll har brustit.

– Vi fick själva söka information om det. Först nu står det på en informationstavla som inte många går och tittar på, menar medarbetaren.

– De skriver även att de har ställt upp många stationer för handsprit, vilket vi inte har sett.

Tar företaget i försvar

Detta är dock åsikter och uppgifter som både IF Metalls klubbordförande på Ljunghäll, Eva Kindtstrand, och skyddsombudet Anita Westerback ställer sig frågande till.

– Vi använder vårt intranät för allt informationsflöde, och där gick det ut i går så alla medarbetare kan ta del av det. Dessförinnan hade informationen gått ut till alla chefer, så att de kunde föra den vidare till sin personal, säger Anita Westerback.

"Har gjort det man ska"

– Dessutom sitter det anslag på alla avdelningar om hur man ska förhålla sig till coronaepidemin samt uppmaningar till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Sedan är det ju ett eget ansvar att detta efterlevs och att man tar till sig den information som ges, menar Westerback.

–  Det finns även gott om exempelvis  spritningsstationer, avstängningar och ställen att tvätta händerna. Jag tycker verkligen att företaget har gjort det man ska i det här fallet. I övrigt är det ju smittskyddslagen som måste följas, säger hon.

Uppgifter om nya coronafall 

På torsdagsförmiddagen nåddes vi av uppgifter att ytterligare ett tiotal anställda på Ljunghäll ska ha smittats av covid-19. Detta är dock obekräftade uppgifter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: