Annons:

Sök

Annons:

Så många har knutit kärlekens band med en granne – experten höjer ett varningsfinger

Hem&Hyras unika undersökning visar att tre procent hyresgästerna har inlett ett kärleksförhållande med en granne. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Så många har knutit kärlekens band med en granne – experten höjer ett varningsfinger

En unik undersökning visar hur många som har knutit kärlekens band med en granne. Mer än en av 20 hyresgäster har flörtat med en granne någon gång och hälften så många har startat ett kärleksförhållande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På Hem&Hyras begäran har opinionsinstitutet Skop gjort en undersökning med 1 000 hyresgäster för att ta reda på hur många personer som har knutit kärlekens band med en granne. 

Undersökningen visar att sex procent har tagit första steget och flörtat med en granne. Hälften så många, tre procent av hyresgästerna, har hittat kärleken och inlett ett förhållande med en granne. 

"Försök tänka bortom förälskelsefasen"

Männen står för dubbelt så många av ansträngningarna jämfört med kvinnorna. Det är människor i åldersgruppen 45 till 54 år som sticker ut i statistiken medan ungdomar och seniorer avstår från förhållanden med en person intill i större utsträckning. Åldersgrupperna 29 år eller yngre och seniorerna från 70 år och uppåt är sämst på flörtandet. 

Relationsexperten Charlotte Sander ser fördelar med kärleksförhållanden grannar emellan samtidigt som hon höjer ett varningsfinger. 

”Det kan bli hur bra som helst. Att vara tillsammans med en granne kan vara väldigt praktiskt. Man har alltid närheten till sin partner och behöver kanske inte ens flytta ihop om man hellre vill bo separat. Grannrelationer kan få större konsekvenser än vanliga kärleksförhållanden. Försök tänka bortom förälskelsefasen till den lite mer grå vardagskärleken”, säger Charlotte Sander i ett pressmeddelande. 

"Kan bli otroligt plågsamt"

Det finns också en risk att det roliga tar slut en dag och då är det nog inte så kul att bo bredvid varandra så det gäller atttänka till, enligt relationsexperten. 

”Lägg då till att det kanske är den andre som gjort slut och eventuellt har träffat någon annan. Då kan det bli otroligt plågsamt att se den nya partnern med jämna mellanrum”, säger hon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: