Annons:

Sök

Annons:

Så mycket pengar ska Vimmerby bidra med till Stångådalsbanan

Avsiktsförklaringen är godkänd och klar. Vimmerby kommun går in med sex miljoner till investeringar som krävs på Stångådalsbanan. Foto: Ossian Mathiasson

Så mycket pengar ska Vimmerby bidra med till Stångådalsbanan

Kommunstyrelsen i Vimmerby har godkänt avsiktsförklaringen för Stångådalsbanan. I kommande budgetprocesser ska sex miljoner kronor avsättas för upprustning av järnvägen. 
– Det lär inte bli 2021 och knappast 2022, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C). 

Annons:

På kommunstyrelsens sista sammanträde före sommarledigheten antog Vimmerby kommun en avsiktsförklaring som betyder att sex miljoner kronor ska läggas på fortsatta investeringar på Stångådalsbanan. 

– Det handlar om flera olika satsningar för att rusta upp Stångådalsbanan i olika etapper. I första etappen ska det göras en mötesplats ska i Rockneby. Det ligger i investeringsplanen att det ska bli ett mötesspår i Gullringen, säger Jacob Käll. 

"Behöver vara eniga i länet"

Det är kommunerna utmed Stångådalsbanan plus Region Kalmar som går in med pengar till satsningen. 

– Någonstans behöver vi vara eniga i regionen och i kommunerna utmed järnvägen och visa att vi vill satsa på Stångådalsbanan. Nu är vi enade om att vi behöver göra de här etapperna men det är många år framåt.

Vad får ni för indikationer från Östergötland?

– Nu finns det lite bättre tankar från Östergötland som ser värdet av Stångådalsbanan. Det är viktigt att vi i Kalmar län visar att vi tycker att Stångådalsbanan är viktig och då kan Östergötland få samma uppfattning. 

Marie Nicholson (M) lägger till och ser satsningen ur ett Vimmerby-perspektiv. 

– Alla förbättringar som görs förbättrar läget för Vimmerby oavsett var man går in och gör insatser längs med banan, säger Marie Nicholson (M). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: