Annons:

Sök

Annons:

Polisen har slutfört fler utredningar – tack vare pandemin

Under pandemin har polisen hunnit med att slutföra flera utredningar. Foto: MostPhotos

Polisen har slutfört fler utredningar – tack vare pandemin

Inga fotbollsmatcher med publik och inga festivaler. Det har gjort att polisen frigjort resurser – och kunnat lägga mer tid på utredningsarbete.

Annons:

Det har bidragit till att polisen lyckats utreda tusentals fler brott under årets första sex månader jämfört med samma period förra året. 

Totalt har 5 700 fler ärenden utretts hittills i år och lämnats in till åklagare i hela Sverige.

Polisregion syd, där våra kommuner ingår, är ett av de områden där skillnaden är tydligast. Antalet ärenden som lämnats in till åklagare har ökat med drygt 2 000 jämfört med första halvåre 2019. Coronaviruset är en av faktorerna till det. 

– Vid en högriskmatch i fotboll är det inte ovanligt att det krävs runt hundra poliser. I stället för att finnas med vid sådana resurskrävande sammanhang, så har vi kunnat fokusera på exempelvis droghandeln i Malmö, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i polisregion Syd, till SVT Nyheter. 

Dessutom har polisen tvingats ställa in både utbildningar och konferenser, vilket frigjort resurser. 

– Det går att göra så kortsiktigt, men på lång sikt är det inte bra, för det är viktigt att vi fortsätter att kompetensutvecklas inom polisen, säger Jarl Holmström.

Antalet ärenden som inkommit till polisen och väntar på att bli färdigutredda har minskat från 144 687 ifjol till 137 110 i år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: