Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Våg av krossade bilrutor i Vimmerby:

Håkan Karlsson ser en risk för att skadegörelsen fortsätter. Foto: Arkivbild

Våg av krossade bilrutor i Vimmerby: "Risk att det fortsätter"

Den senaste veckan har en våg av anmälningar om skadegörelse på bilar inkommit till polisen. Men det finns varken iakttagelser eller misstänkt.
– Det är samma modus i alla ärenden, säger kommunpolisen Håkan Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En rad bilägare i Vimmerby kommun har den senaste veckan tvingats upptäcka att rutor på bilen har krossats. Det handlar om minst sju bilar som utsatts – men det kan vara ännu fler.

– Vissa platser återkommer, annars är det rätt spritt. Det är samma modus i alla ärenden. Tidigare i våras hade vi en del liknande ärenden en period, säger Håkan Karlsson, kommunpolis i Vimmerby. 

Misstänker ni att det rör sig om en och samma person?

– En och samma, tror vi nog att det är. Vi kanske till och med vet men det hjälper inte alltid. Det krävs att någon har sett det. 

Har ni fått in några iakttagelser eller tips?

– Inget sånt tyvärr. Det går rätt fort givetvis och det är mest kvälls- och nattetid. Men som i våras hade vi fönsterkross utanför stadshuset en eftermiddag, men då var det ingen som såg eller hörde det.

"Ingen höjdare"

I de flesta fall handlar det inte om något större gods som tjuven, eller tjuvarna, fått med sig.

– Förr pratade man om att tömma bilen själv, annars gör tjuven det. Men i det här läget finns inga tecken på att man har mycket i bilen. Här krossas rutor och så rotar man igenom handskfacket. Det är självklart förenat med egenkostnader som självrisk och att behöva lämna in bilen, så det är ingen höjdare för den som drabbas. Ofta vet man heller inte om man blir av något. Man vet inte alltid vad man har i bilen förrän man saknar det eller ska ha det. 

Polisen ser en risk för att det kommer fortsätta den kommande tiden och uppmanar den som ser eller hört något att höra av sig.

– Vi vill gärna ha in uppgifter. Ser man något pågående ska man ringa 112, säger Håkan Karlsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: