Annons:

Sök

Annons:

NYA COVID-19 FALL I BÅDE VÄSTERVIK OCH HULTSFRED

Foto: MostPhotos

NYA COVID-19 FALL I BÅDE VÄSTERVIK OCH HULTSFRED

Flera nya personer har bekräftats smittade av covid-19 i Kalmar län. Totalt har nu 797 bekräftats smittade. Ytterligare en person har också avlidit i covid-19 i länet.

Annons:

Av de har 654 hittats genom regionens egen provtagning där 10 235 tester analyserats, vilket är en ökning med 90 analyserade tester jämfört med i går.

När det gäller självtesterna adderas ytterligare tre fall till dagens summa på 143 personer. 4 374 självtester har analyserats och det är cirka 60 fler jämfört med i går och 5 733 tester har beställts, vilket är 120 fler än i går.

Västervik har tre nya fall och är nu uppe i 116. Ökningen i Västerviks kommun är stor den här veckan och hör sannolikt samman med utbrottet på sjukhuset. Vimmerby ligger kvar på 34 och Hultsfred har ökat med en bekräftad till 25. Grannkommunen Oskarshamn har 67 fall.

Men siffrorna hänger inte riktigt ihop.

– Jag kan inte förklara det. Siffrorna hämtas från ett datalager, men jag kan inte svara på varför det skiljer sig, säger Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour.

Antalet personer som vårdas på sjukhus är tre till antalet, vilket är en färre än i går. 238 personer har blivit utskrivna från sjukhus.

Antalet avlidna på sjukhus ligger på 32. Det innebär att ytterligare en person avlidit i covid-19, vilket är det första dödsfallet sedan 30 juni. Det rör sig om en kvinna i 90-årsåldern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: