Annons:

Sök

Annons:

VÄRLDSARTISTEN GER DRAGHJÄLP TILL ÅBROS NYA ÖL

Världsartisten Eminen ger draghjälp till Åbros nya öl "Ey´Bro" i ett 19 år gammalt filmklipp som ligger på Youtube. Foto: Youtube och pressbild.

VÄRLDSARTISTEN GER DRAGHJÄLP TILL ÅBROS NYA ÖL

Närmare 1,2 miljoner gånger har filmklippet på Youtube, där rapparna Eminem och Proof dricker öl från Åbro och samtidigt gör en egen tolkning av det krångliga namnet, setts. I dagarna släppte Åbro sin nya ljusa lager Ey´Bro. Du fattar kopplingen?

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 1 september lanserade Åbro Bryggeri i Vimmerby det nya ölet Ey´Bro. Själv beskriver företaget det som en ljus lager som hyllar vänskapen till de bästa polarna. För finns det något bättre än att hänga med sina bros, frågar man sig?

Egen tolkning av namnet

Namnet Ey´Bro kommer från den virala videon på Youtube där rapparna Eminen och Proof, samt managern Paul Rosenberg, får en Åbro-öl i handen och genast börjar skämta om namnet och gör en egen tolkning av det – Ey´Bro, helt enkelt. Filmklippet spelades in redan 2001 när gänget besökte Stockholm, men började inte spridas förrän 2008 då det hamnade på Youtube.

Men bättre sent än aldrig, kanske man tänkte från Åbros sida. Nu är ölet lanserat, och självklart hoppas man på draghjälp från världsartisten.

Äger inte rättigheterna 

– Tyvärr äger inte vi rättigheterna till videon på Eminem så vi kan inte använda oss av den och alkoholreglerna i Sverige är väldigt restriktiva. Men vi hoppas att många sett videon och förstår kopplingen mellan Ey’bro och Åbro, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro till beernews.se.

Dunge tror att företaget har dragit nytta av videon under åren som gått sedan den lades ut på Youtube.

– Det är jag säker på, det är väldigt många som förknippar oss med den videon och den delas fortfarande frekvent och det är många som taggar oss trots att den är från 2008. Det är en rolig historia som många gillar att berätta, kontrasten i att Sveriges äldsta familjeägda bryggeri blir viralt genom Eminem utan någon som helst påverkan av oss, säger hon.

Youtube-klippet där Eminem, Proof och Paul Rosenberg namnger Åbros nya öl 19 år i förväg kan du se nedan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: