Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: VIMMERBY DRABBAT AV SITT FÖRSTA DÖDSFALL I COVID-19

En kvinna vid ett vård- och omsorgsboende i Vimmerby kommun ska ha avlidit i covid-19, den första avlidna i pandemin i kommunen. Arkivbild/ Foto: MostPhotos

EXTRA: VIMMERBY DRABBAT AV SITT FÖRSTA DÖDSFALL I COVID-19

Vimmerby kommun har drabbats av sitt första dödsfall relaterat till covid-19. Enligt uppgifter till vår tidning ska det röra sig om en äldre kvinna som smittades på det äldreboende där hon bodde.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby kommun var länge förskonat från dödsfall relaterade till covid-19, men nu har man drabbats av sitt första.

Enligt uppgifter till vår tidning rör det sig om en kvinna i 90-årsåldern som bodde på det vård- och omsorgsboende i kommunen där coronasmitta bröt ut för några veckor sedan.

Smittades på äldreboendet

Det var lördag 23 augusti som den första covid-19-smittade personen på ett av Vimmerby kommuns vård- och omsorgsboenden bekräftades.

En smittspårning inleddes på den drabbade enheten, där både brukare och personal testades. Socialchef Anette Nilsson bekräftade sedan i mitten av påföljande vecka att ytterligare smittade då hade konstaterats. En av dessa var den nu avlidna kvinnan.

Smittad trots isolering

Kvinnan, som led av underliggande sjukdomar, ska ha fått besked om att hon var smittad av corona onsdagen den 27 augusti. Hur kvinnan, som satt isolerad på sitt rum i närmare ett halvår, har blivit smittad ska ännu vara oklart.

Redan samma kväll fördes kvinnan till sjukhuset i Västervik då hon hade svårt att syresätta sig.

Hon avled sedan på sjukhuset på söndagen 30 augusti.

Socialchefen vill inte kommentera 

Vi har varit i kontakt med socialchef Anette Nilsson, men hon vill inte kommentera ärendet, inte heller bekräfta eller dementera uppgifterna, utan hänvisar till den policy som Vimmerby kommun har antagit samt till patientsekretess.

Socialstyrelsen bekräftar dock riktigheten i att Vimmerby kommun har drabbats av dödsfall där den underliggande dödsorsaken var covid-19. I statistiken hamnar Vimmerby kommun nu i kolumnen med 1-3 döda i covid 19.

Även Hultsfreds kommun ligger på 1-3 döda, medan Västervik i Socialstyrelsens statistik står på 13 avlidna i covid-19.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: