Annons:

Sök

Annons:

Stora byggprojektet lades i malpåse – nu öppnas det igen

Såhär ska radhusen se ut. Ritningen kommer från Byggbolaget. Foto: Pressbild

Stora byggprojektet lades i malpåse – nu öppnas det igen

Försäljningen av tolv radhus vid det nya området i Vendeledal i Vimmerby pausades i somras. Nu tar de inblandade parterna ny sats och öppnar upp arbetet igen.
– Egentligen har ingenting förändrats, men vi tror att det krävs en nystart, berättar Magnus Boberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tolv radhus fördelat på tre olika huskroppar är tänkt att byggas vid Vendledal i den norra delen av Vimmerby. När försäljningen påbörjades i våras tingades två av bostäderna – men sedan gick det segare.

I juli fattade Fastighetsbyrån och Byggbolaget ett gemensamt beslut om att pausa projektet.

– Vi kände så stor osäkerhet. Vi startade hela projektet när corona blossade upp och fick inte den respons som vi önskade. Nu har vi kunnat konstatera att effekten av corona varit rätt skonsam på bostadsmarknaden här nere och jag är helt övertygad om att det kommer gå alldeles utmärkt den här rundan. Nu känner vi att vi får så pass många förfrågningar och märker på andra försäljningar att det är så pass bra efterfrågan i Vimmerby.

"Ett litet elddop för Vimmerby"

Försäljningen kommer gå igång igen inom kort.

– Vi har inte satt ett nytt startdatum, men vi ska köra igång igen och det kan bli nästa vecka.

Att flera tomter sålts vid Nosshult är också en faktor.

– Vi har sneglat lite mot Nosshult och tomterna har börjat gå iväg där. Är det så många som vill bygga och betala för en ny villa borde en hel del vilja köpa radhus med villakänsla för knappt halva priset.

Hur många av radhusen måste säljas innan byggnationen kan påbörjas?

– Man brukar säga att åtta av tolv ska vara reserverade för att vi ska gå igång. Nu är det två reserverade redan och jag är helt säker på att vi når dit denna vända. Det känns viktigt för Vimmerby att vi lyckas med det här. Det är ett litet elddop för om Vimmerby ska fortsätta växa.  

Kommer ni förändra något i upplägget?

– Prissättningen är pressad till max. Vi har tagit till oss lite synpunkter vid första mötet och justerat lite i tillvalsutbudet och har lite mer detaljer när det gäller planeringen av tomten klar. Vi är lite mer förberedda.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: