Annons:

Sök

Annons:

KÖRDE LASTBIL MED ÖVER 2,0 I PROMILLE – HAMNADE I DIKET

Kalmar tingsrätt dömer mannen till en månad i fängelse efter det grova rattfylleriet. Foto: Jakob Karlsson

KÖRDE LASTBIL MED ÖVER 2,0 I PROMILLE – HAMNADE I DIKET

En man i 60-årsåldern från Västervik hade blivit osams med sin hyresvärd på juldagen förra året. När hyresvärden lämnade mannens bostad ville mannen säga ytterligare saker till sin hyresvärd och tog sin lastbil för att åka de 500 metrarna som var mellan de bådas bostäder – detta med hela 2,18 promille i blodet.

Annons:

Mannen var alltså kraftigt berusad när han satte sig i lastbilen för att säga några sanningens ord till sin hyresvärd. Han körde på en enskild väg, där det inte fanns någon annan trafik. Efter några hundra meter hann mannen ifatt sin hyresvärd. När mannen skulle åka hem igen backade han och hamnade i diket.

I rätten säger mannen att anledningen var att det var mörkt ute och att det saknades belysning längs med den enskilda vägen. Annars hade körningen med lastbilen gått bra.

Får fängelse i en månad

När polisen kom till platsen togs blodprov på mannen som visade att han hade 2,18 promille alkohol i blodet.

Nu döms mannen av Kalmar tingsrätt till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Eftersom mannens alkoholkoncentration var så hög i blodet finns inte någon förmildrande omständighet att döma annat än fängelsestraff, anser rätten.

Mannen har fått tillbaka sitt körkort och inkopplat ett alkolås i sin bil

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: