Annons:

Sök

Annons:

Nytt storfängelse ska byggas i länet

Ett nytt storfängelse ska byggas i Kalmar kommun. Foto: Pixabay

Nytt storfängelse ska byggas i länet

Ett nytt storfängelse ska byggas i Kalmar län. Det är Kalmar som Kriminalvården riktar in sig på när det gäller att bygga en helt ny anstalt och nytt häkte.

Annons:

Inriktningen är ett häkte i anslutning till centralorten Kalmar samt en anstalt på lämplig plats inom Kalmar kommun, skriver Kriminalvården på sin hemsida. Det kan, om förutsättningarna finns, bli en gemensam anläggning av häktet och anstalten. 

– Valet att etablera den nya anstalten i Kalmar innebär att vi kan ta tillvara på den kompetens som redan idag finns i Kalmar vilket är en stor fördel jämfört med att bygga upp en verksamhet helt från grunden, säger ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg enligt pressmeddelandet.

Kalmar har i dag en klass 2-anstalt med 60 platser, ett häkte med 35 platser samt ett frivårdskontor. Anstalten byggdes redan 1852 och bedöms ha begränsades förutsättningar för en modern anstaltsverksamhet, enligt Kriminalvården.

– Kalmar är en stad med långa traditioner. Det har funnits en anstalt sedan 1850-talet, här finns också den typen av expansionsmöjligheter för sådan här stor anstalt, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), till P4 Kalmar.

Målsättningen är att ta en ny anstalt i bruk 2027. Anstalten ska ha minst 300 platser och genererar också ett antal hundra nya jobb.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: