Annons:

Sök

Annons:

Klart förbättrat ekonomiskt läge för regionen

Det ekonomiska läget för Region Kalmar län ser klart bättre ut än tidigare under året. Efter delåsrapporten beräknas regionen göra ett resultat på 219 miljoner kronor i år.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Prognosen i delårsrapporten efter augusti månad grundar sig på att regionen får den utlovade statliga kompensationen för merkostnader i samband med covid-19-pandemin. 

Det rör sig om totalt 256 miljoner kronor i form av extrakostnader inom hälso- och sjukvården och intäktsbortfall inom kollektivtrafiken. 

"Pandemin har skapat stor osäkerhet i de ekonomiska prognoserna under året. Så sent som i juli visade prognosen på ett nollresultat. Förbättringen i delårsbokslutet beror framför allt på en betydligt bättre utveckling av skatteunderlagen, samt en fortsatt återhämtning på börsen", skriver regionen i ett pressmeddelande. 

Regionens förvaltningar beräknas göra ett budgetunderskott på totalt 506 miljoner kronor. Hälften av dessa pengar kan kopplas till covid-19. Det gäller hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Kalmar länstrafik, regionservice och folktandvården. Samtliga har drabbats av ökade kostnader eller minskade intäkter.

"Med den prognos som nu presenteras uppfyller regionen de två ekonomiska målen; två procents överskott av skatteintäkter, statsbidrag och utjämning och att finansiera investeringar utan att behöva låna", skriver regionen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: