Annons:

Sök

Annons:

Björkbacken satsar på restaurangloppis – pengarna till föreningslivet

Björkbackens Kjell Karlsson och Micael Glennfalk. Foto: Arkiv

Björkbacken satsar på restaurangloppis – pengarna till föreningslivet

Björkbackens Karaktärshotell har inrett en loppis i sin stora restauranggarderob. Pengarna ska gå till att stötta föreningslivet.
– Vi tänkte vi kunde bidra med lite pengar till kommunens föreningsliv, säger Björkbackens Micael Glennfalk och Kjell Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Idén är att skänka alla pengar som kommer in till en förening i kommunen i dessa tuffa tider. 

– Vi ska växla mellan föreningarna. Nu i november och december skänker vi intäkterna till Vimmerby Hockey, i januari-februari är det en ny förening som får intäkterna, säger Micael Glennfalk, som dock inte tror det blir jättebelopp:

– Allt är väldigt billigt, mycket kostar 5 och 10 kronor. Men många bäckar små och över tid kan det bli en del. Vi gör det lite som ett försök.

Alla loppisprylar kommer, åtminstone inledningsvis, från hotell- och restaurangvinden. Förhoppningen är också att allmänheten ska bidra, framför allt i sommar då loppisen flyttar utomhus.

– Det har samlats en hel del på våra olika vindar och vi sätter ut saker på loppisborden var och varannan dag. I sommar ska loppisen fortsätta utomhus utmed Traktorgatan på några bord med tak. Då räknare vi med att turisterna köper en del också.

Satt upp swishkonto

Till en början handlar det mest om småprylar, men till sommaren är tanken att sälja även större saker. 

– Vi tänkte att vi skulle göra det enkelt. Vi har satt upp ett swish-konto. Allt är prissatt och folk kan ta sin pryl och betala direkt via telefonen. På så sätt sparar vi in personalkostnad. Kontot tömmer vi när perioden är slut och skickar pengarna till den aktuella föreningen som en gåva. Om någon stjäl så gör man ju det från föreningen och kanske man drar sig för att stjäla då, säger Glennfalk och fortsätter:

– Vi får se hur det blir i sommar, när loppisborden är utomhus är de obevakade.  Vi hoppas folk ska vara ärliga. Men som sagt, det är ett försök att bidra lite till det lokala föreningslivet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: