Annons:

Sök

Annons:

Länsstyrelsen säger nej till 300 – blir maximalt åtta deltagare

Peter Sandwall är landshövding i Kalmar län. Foto: Pressbild

Länsstyrelsen säger nej till 300 – blir maximalt åtta deltagare

Efter att regeringen beslutat om maximalt åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar fanns ett undantag. Det väljer Länsstyrelsen att bortse från.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

"I ett läge med ökad smittspridning anser Länsstyrelsen Kalmar län tillsammans med smittskyddsläkaren att det är motiverat med åtgärder som inskränker även sittande publik vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Därför har samtliga länsstyrelser idag kompletterat regeringsbeslutet med lokala föreskrifter. Regeringen beslutade i fredags att från och med den 24 november får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare tills vidare inte hållas inom Sverige", skriver Länsstyrelsen på sin hemsida. 

I ordningslagen finns två undantag. Dels det om begravningar, där antalet deltagare får vara 20, och dels det om att 300 deltagare får närvara vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, om var och en anvisas en sittplats med minst en meters avstånd. 

Länsstyrelsen anser nu att det finns skäl att begränsa maxantalet till åtta personer även vid dessa sittande sammankomster och tillställningar.

Beslutet har tagits tillsammans med övriga länsstyrelser och smittskyddsläkaren. 

Begränsningen införs från och med 24 november och gäller tills vidare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: