Annons:

Sök

Annons:

STOR ANDEL UR PERSONALEN SMITTADE – INTAGNINGSSTOPP FÖRLÄNGS

Elva ur personalen på ortopeden på Västerviks sjukhus har bekräftats smittade av covid-19. Nu förlängs intagningsstoppet över åtminstone helgen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var den gångna helgen som bekräftad covid-19-infektion upptäcktes hos två patienter och en ur personalen på avdelningen. Dessutom var ytterligare sex medarbetare hemma med förkylningssymtom och intagningsstopp infördes på avdelningen.

Det utvärderades under onsdagen och på torsdagsförmiddagen var elva ur personalen bekräftat smittade av virussjukdomen.

– Nu tror jag att alla som ska provtas har provtagits. Jag vågar inte säga det helt säkert, för en del prov tas om och så, säger chefläkaren Anna Michaëlsson.

Ingen ytterligare patient har bekräftats smittad. De två som tidigt konstaterades flyttades till coronaavdelning. Hur smittan tog sig in på avdelningen vill Anna Michaëlsson inte spekulera kring.

– Vi vet inte alls hur det har gått till och jag arbetar inte med smittspårning, men enheten är inkopplad. Vi har en samhällssmitta och symtom kan komma både hos de som vårdas av annan orsak och av personal som utvecklar covid. Det är lurigt.

Ansträngt läge

När avdelningen kan öppnas igen är oklart.

– Intagningsstoppet förlängs åtminstone över helgen och så får vi göra en ny utvärdering nästa vecka. Det är så pass många sjuka.

Hur ansträngt är läget?

– Det är klart att det är ansträngt, vi har en hel avdelning som är stängd. Vi får se hur det går. Alla akuta ingrepp måste göras och vi och kirurgin får hjälpas åt. Det kan bli att man får läggas in på andra avdelningar. 

Kan smittan ha spritt sig till andra avdelningar?

– Inte vad vi vet i nuläget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: