Annons:

Sök

Annons:

Coronakrisen drev Vimmerbyföretaget i konkurs:

Coronakrisen drev Vimmerbyföretaget i konkurs. Foto: Simon Henriksson

Coronakrisen drev Vimmerbyföretaget i konkurs: "Klart att det är tråkigt"

Företaget Wimab Reklam och Affärstryck AB har begärts i konkurs. Orsaken är bland annat coronakrisen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

– Det är klart att det är tråkigt när det blev så här, säger Ronny Carlsson, ägare till konkursdrabbade företaget Wimab Reklam och Affärstryck AB i Vimmerby. 

Företaget har funnits på orten sedan 1965 och sedan 1996 har Rony Carlsson drivit det i egen regi. Bolaget har tappat cirka 100 000 i omsättning den senaste tiden och främst är det Corona som har satt käppar i hjulet. 

– Jag gjorde många trycksaker till föreningar och semesterrace men det har ju inte blivit något sådant i år. Dessutom tror jag utvecklingen har gjort att man inte annonserar via trycksaker lika mycket. Det går mer digitalt. 

Ärendet hos tingsrätten

Trots att det känns sorligt enligt Ronny Carlsson menar han att det gäller att gå vidare. Redan på måndag har han ett möte med ett företag som eventuellt vill anställa honom. 

– Om det är fast eller timanställning vet jag inte men det blir bra. Tjänsten är i en helt annan bransch men i Vimmerbytrakten så jag behöver inte flytta. 

Just nu ligger Wimabs konkursärende hos tingsrätten och de tar hand om allt som ska göras. 

– Det känns skönt att inte stå med allt själv. De kommer att ha hand om försäljning av maskiner och eventuellt företaget. Så sent som idag hörde en person av sig och ville köpa det. Vi får se vad som blir av det. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: