Annons:

Sök

Annons:

Kustpilen försvinner – SJ tar över tågen i södra Sverige

Kustpilen är snart ett minne blott. SJ tar över tågen i södra Sverige och namnet blir Krösatågen i hela södra Sverige. Foto: Arkivbild

Kustpilen försvinner – SJ tar över tågen i södra Sverige

Kustpilen är snart ett minne blott. SJ tar över tågen i södra Sverige och upphandlingen gäller i tolv år framöver.

Annons:

På onsdagen blev upphandlingen av Krösatågen i sex län klar. Det är SJ AB som tilldelas uppdraget, som gäller i tolv år från december 2021. 

Kalmar länstrafik har tillsammans med motsvarigheten i Jönköping, Kronoberg, Blekinge, Halland och Skåne upphandlat driften och underhållet av Krösatågen. Upphandlingen innefattar även Kustpilen, som trafikerar sträckan Kalmar-Linköping och Västervik-Linköping, och namnet Kustpilen försvinner i december 2021. 

Även det som i dag är Kustpilen kommer heta Krösatågen. 

– Det är glädjande att upphandlingen nu gått i mål, ett arbete som har pågått i flera år. Vi har haft stort fokus på kvalitet och ökad kundnöjdhet för det kommande trafikavtalet. Ett samlat avtal med både drift och underhåll av tåg ska ge regionens resenärer en smidigare och tryggare resa, säger kollektivtrafiknämndens ordförande Peter Wretlund i ett pressmeddelande. 

Nya fordon upphandlas just nu och målet är att kundnyttan ska bli högre och reseupplevelsen förbättrad. Avtalets värde är 360 miljoner årligen och totalt handlar det om 4,3 miljarder. Vad som kommer att ske med personalen är ännu oklart.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: