Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Gymnasieskolor ska övergå till distansundervisning

Återigen blir det distansundervisning på gymnasiet. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

JUST NU: Gymnasieskolor ska övergå till distansundervisning

Gymnasieskolor i hela landet ska övergå till distansundervisning. Det börjar gälla från och med måndag och gäller under återstoden av terminen.
– Det här beslutet är nödvändigt, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).

Annons:

I vissa kommuner har beslutet om fjärr- och distansundervisning redan tagits. Nu kommer ett nationellt beslut om att gymnasieskolorna ska återgå till distansundervisning, likt i våras. 

Beslutet börjar gälla den 7 december och pågår terminen ut.

– Det här är inget förlängt jullov. Det är inte fritt fram för fester med kompisar. Ni ska plugga. Ni gymnasieelever är snart vuxna och kloka. Jag litar på er och vet att ni kommer ta ert ansvar, säger statsminister Stefan Löfven.

Han uppmanar samtidigt föräldrar att prata med sina barn om varför det är så viktigt att följa råd och rekommendationer. Att övergå till fjärr- och distansundervisning är nödvändigt, säger Anna Ekström.

– Jag förstår om det känns tufft att göra en sån här förändring så snabbt, men beslutet tas för att det är nödvändigt. Smittan är på en för hög nivå, säger utbildningsministern.

Gymnasiesärskolans undervisning ska dock inte ske på distans. Elever som kan bli "särskilt lidande" av distansundervisning bör undantas, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. 

Regeringens mål är att vårterminen ska ske med närundervisning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: