Annons:

Sök

Annons:

Vd:n om planerna på personalbostäder:

Joacim Johansson berättar om planerna på nya personalbostäder i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Vd:n om planerna på personalbostäder: "Lever i två perspektiv"

Astrid Lindgrens Värld har köpt mark av kommunen för att bygga personalbostäder. Men med tanke på rådande läge är det oklart när ALV kan sätta spaden i marken.
– Alla projekt är pausade, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

På tisdagens sammanträde med kommunstyrelsen togs beslut om att godkänna Astrid Lindgrens Världs Fastigheter AB:s köp av mark i Nybble. Prislappen landar på 387 200 kronor. 

– Vi måste planera framåt även under rådande situation. Vi lever i två perspektiv, det handlar dels om att hantera nuläget och i någon form jobba för att övelera, men också planera framåt för att inte tappa fart, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

Tidigare år pausades alla projekt ALV tagit beslut om.

– Därför har vi ingen tidsplan för det. När vi blev tvungna att stänga tryckte vi på pausknappen för alla projekt. Det här ligger långt fram så klart. 

Cirka 50 bostäder

ALV var först intresserat av det redan detaljplanerade området, men så blir det inte. Företaget har köpt mark av kommunen söder om det tilltänkta bostadsområdet i Nybble.

– Vi har noga övervägt det här även om det ligger längre fram i tiden. Nu har vi nått fram i förhandlingarna med kommunen. Vår tanke var att köpa ett antal tomter och etablera oss där det redan är detaljplanerat, men kommunen ville inte att vi skulle vara där. Då öppnades möjligheten med den här marken och vi såg att det var görligt. 

Det rör sig om cirka 50 personalbostäder i ett inledande skede.

– Det är där vi vill börja, men vi ser att med några av hustillverkarna vi diskuterat med att vi kan bygga på fler hus egentligen på den fastigheten. Det är cirka fyra hektar, så ytan är stor. 

Hur mycket betyder det för er när det här blir verklighet?

– Det betyder jättemycket. Säsongsarbetare, med olika arbetsuppgifter, har ett högre krav på boende än för tio år sedan. Det är en konkurrensfaktor för att kunna rekrytera duktig och kompetent personal. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: