Annons:

Sök

Annons:

Inga fler antikroppstester i Vimmerby före årsskiftet:

Antikroppstester i Vimmerby pausas tills årsskiftet. Foto: MostPhotos

Inga fler antikroppstester i Vimmerby före årsskiftet: "Måste prioritera"

Det blir inga fler antikroppstester i Vimmerby före årsskiftet. Detta på grund av att hälsocentralen måste prioritera, säger verksamhetschefen Camilla Ljungdahl. 

Annons:

Antikroppstesterna ger ett svar för den enskilde om denne har haft covid-19 och också utvecklat antikroppar mot viruset. 

Detta har man under en längre tid kunnat testa i Vimmerby, men det finns inga tider på 1177.se att boka i nuläget.

– Vi har tagit bort den tidsbokningen och drar igång med det igen efter årsskiftet, säger verksamhetschefen Camilla Ljungdahl.

Varför?

– Vi måste prioritera och har gjort bedömningen att vi inte hinner med. Personalen måste få semester och ett antikroppstest är det inget bråttom med. Det kan man göra när som helst. 

"Har bemannat upp"

PRC-provtagningen kommer dock fortsätta och inom kort blir det också självtester i Vimmerby.

– Vi kommer ha tre olika prover i Vimmerby: den assisterade provtagningen, självtesterna och antikroppstester. En bit in i januari kommer vi börja med självtesterna. Det handlar om att få till tekniken. Utlämningen blir på samma ställe som i somras, så baracken vi använder blir tvådelad. De som ska ha assisterad provtagning går upp på rampen och utlämningen sker med ett friskt ombud. 

Provtagningen för pågående covid-19 fortsätter över jul- och nyårshelgen.

– Det är därför vi är tvungna att prioritera. Vi har behövt bemanna upp med mer personal och det har vi lyckats lösa. Vi kommer kunna ta PCR-provtagning även i fortsättningen och vi prioriterar det eftersom smittspridningen är så pass omfattande. Det finns möjlighet att provta sig under helgerna, men med begränsad omfattning. Vi lägger ut tider kontinuerligt på 1177.se.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: