Annons:

Sök

Annons:

Lokalt företag delade ut pengagåva till VIF-lag:

Vimmerby IF:s Fotboll för alla-lag har fått en fin julklapp i form av en pengacheck på 10 000 kronor från Materialmännnen. På bilden syns Budo Ericsson från Vimmerby IF och Linda Carlsson från Materialmännen. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt företag delade ut pengagåva till VIF-lag: "De är våra stjärnor i föreningen"

Vimmerby IF:s Fotboll för alla-lag har drabbats hårt under coronapandemin. Strax före jul fick laget en fin julklapp i form av 10 000 kronor från Materialmännens projekt MM Hope. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Materialmännen i Vimmerby har sedan flera år tillbaka tagit bort sina traditionella julklappar till personalen och skänker i stället pengar till lokala organisationer och privatpersoner som har det extra jobbigt och behöver särskild uppmuntran så här i juletider. 

– Vi ersätter julklapparna till personalen med att skänka gåvor. Vi vill göra något lokalt och se till att pengarna hamnar där vi vet att det verkligen hjälper till. Det jobbigaste är att man får läsa så tragiska historier så man blir så berörd av hur svårt och jobbigt livet är för vissa, säger Linda Carlsson, vd på Materialmännen, och fortsätter:

– När man kontaktar personer som ska få bidrag så känns det så rätt. Folk blir så glada och det känns bättre för varje år. I år har pandemin förvärrat många personers redan tuffa vardag. Personalen ser till att det är genomförbart eftersom de avsäger sig sina julklappar till förmån för MM Hope, säger Carlsson. 

10 000 kronor till FFA-laget

För femte året i rad skänkte Vimmerbyföretaget 60 000 kronor där pengarna fördelades på 10 000 kronor per ort där Materialmännen har sina varuhus. Projektet går under namnet ”MM Hope” och Vimmerby IF:s Fotboll för alla-lag uppmärksammades med en gåva på 10 000 kronor dagen före julafton. 

– Det känns bra att vi hjälper många personer på en och samma gång med denna gåva. Jag har alltid tyckt att föreningen sticker ut och gör så mycket mer än ”bara” spelar fotboll, säger Linda Carlsson. 

Budo Ericsson i Vimmerby IF gläds över att VIF:s FFA-lag tilldelas 10 000 kronor.

– De som har drabbats mest av pandemin är tjejerna och killarna i vårt FFA-lag som inte har spelat en match på hela säsongen och inte en tränat under hösten. Det är deras glädje i vardagen när de får komma ner på träningarna och kan de inte komma dit så blir de jätteledsna, säger Budo Ericsson. 

"De är våra stjärnor"

Tanken är att de ska åka iväg och spela en match för en del av pengarna när pandemin är under kontroll. 

– De ska få känna att de betyder något. De är våra stjärnor i Vimmerby IF, lika mycket som spelarna i våra a-lag på herr- och damsidan. De är suveräna och står för alla våra värdegrunder med respekt, ödmjukhet och alla människors lika värde. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: