Annons:

Sök

Annons:

Pendeltågstrafik möjligt på Stångådalsbanan – här kan det bli nya stationer

Det är full möjligt att införa pendeltågstrafik längs med Stångådalsbanan. Foto: Arkivbild

Pendeltågstrafik möjligt på Stångådalsbanan – här kan det bli nya stationer

Pendeltågstrafik är fullt möjligt att införa på Stångådalsbanan. Det visar en utredning som utförts på beställning av Region Kalmar. Totalt kan det bli tio nya stopp på sträckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det handlar om Gullringen och Södra Vi i Vimmerby och Mörlunda och Målilla i Hultsfred. Kalmar väntas få fyra nya stopp: Hansa City, Lindsdal, Läckeby och Rockneby. Utöver det blir det stationer i Ålem i Mönsterås kommun och Ruda i Högsby.

”Mer av levande landsbygd”

Utredningen trycker på att behovet är stort för att kunna minska antalet arbetsmarknadsregioner i länet.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får svart på vitt att det här kan bli av. Pendeltågstrafik längs med Stångådalsbanan, med nya stationer på flera ställen, kommer att öka rörligheten i regionen och bidra till att man lättare kan bo och arbeta på olika orter i länet, säger kollektivtrafiknämndens ordförande, Peter Wretlund (S) i ett pressmeddelande.

Roland Åkesson (C), ledamot i kollektivtrafiknämnden, är glad över slutsatserna:

– Den här lösningen ger oss mer av levande landsbygd, klimatsmart resande och öppnar för en ökad rörlighet inom regionen, säger han.

Dröjer minst fyra år

Regiondirektören kommer att få ansvar för att fortsätta processen. När planerna kan bli verklighet återstår att se – men det kommer inte bli innan Rockneby får mötesstation, vilket väntas vara verklighet inom fyra år.

– Det är viktigt att vi fortsätter arbetet framåt. Tillsammans med tidigare utpekade satsningar på Stångådalsbanan kommer det här att säkerställa tågtrafiken på hela sträckan Kalmar-Linköping, säger Björn Brändewall (L), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: