Annons:

Sök

Annons:

HAN RÄDDAR FAMILY HOUSE FRÅN NEDLÄGGNING I HULTSFRED

Family House blir kvar i Hultsfred. Den tidigare ägaren Jan Karlsson köper tillbaka merparten av butikerna som försattes i konkurs. Foto: MostPhotos

HAN RÄDDAR FAMILY HOUSE FRÅN NEDLÄGGNING I HULTSFRED

Family House i Hultsfred räddas – av den tidigare ägaren Jan Karlsson. Han köper tillbaka större delen av butikerna som omfattades av konkursen. 

Annons:

Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson berättar att Family House blir kvar i Hultsfred efter en mycket oviss tid.

Den tidigare ägaren Jan Karlsson löser situationen genom att köpa tillbaka större delen av de butiker som omfattades av konkursen. Det handlar om butikerna i Hultsfred, Eksjö, Alvesta, Markaryd, Osby och Skurup. Samtidigt förvärvar han de helägda dotterbolagen som bedrivit butiker i Jönköping, Ängelholm, Habo och Tidaholm. Även bolaget som innehåller franchisekonceptets plattform förvärvas samtidigt. Berörd personal har informerats om beskedet under fredagseftermiddagen.

– Intresse har under processen visats av ett tiotal olika aktörer och bud har slutligen inkommit från fem spekulanter. Det känns bra att vi nu har slutfört den mer akuta fasen av avvecklingen och att personalen med denna lösning har möjlighet till fortsatt anställning och att de olika orterna får behålla butiker som jag förstått betyder mycket för respektive ort, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till Dagens Hultsfred.

Vad som händer med Family House-butiken i Åtvidaberg är alltjämt oklart.

– Butiken i Åtvidaberg förväntas emellertid avvecklas till en extern aktör och det är okänt för mig om de kommer fortsätta inom Family House-konceptet. Här har emellertid ingen affär ännu finaliserats med något förvärvsavtal. Jag har dock gott hopp att det kommer kunna genomföras under den instundande helgen, säger Erik M Gabrielsson. 

DV/DH söker Jan Karlsson för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: